2015. már 05.

Philippe Starck örvényt varázsol a fürdőszobákba

írta: Lakásfelújítók
Philippe Starck örvényt varázsol a fürdőszobákba

Caracalla Design Days 2015 kiállítás

Sajtóközlemény

caracalla-design-days.pngBudapest, 2015. március 5. - 2015. február 25-28. között, a harmadik Caracalla Design Days-en nem kisebb tervezők fürdőszobai újdonságai debütáltak Magyarországon, mint Philippe Starck és Antonio Citterio. A két sztárdizájner csaptelepei a Hansgrohe AXOR márkájának új, 2015-ös kollekcióinak darabjai.

Az immár 20 éves Caracalla Fürdőszoba Stúdió harmadik éve rendezte meg a szaniterpiac exkluzív újdonságait felvonultató Caracalla Design Days-t. A sokrétű rendezvényen a meghökkentő enteriőrök mellett szakmai előadásokkal, és a partner-kiállító Hansgrohe-val közösen meghirdetett „Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva” formatervezési pályázat kiállításával várták az érdeklődőket a Garibaldi Bisztróban.

 

Az eseményen működés közben is bemutatott AXOR Starck V a négynapos seregszemle talán leginkább formabontó terméke, hiszen egy üvegből készült csaptelepről van szó, amely a víz valódi természetének és a benne rejlő életerő megtapasztalásának élményét nyújtja. Az üzemelő csap üvegtestében örvény formájában tör fel a víz, amely a többéves tervezői folyamat során tökéletesített formán átfolyva, a természetes forrásokra jellemző dinamikával csobog a használó kezére. Az 1901 óta működő német cég nevével összeforrt a fenntartható design fogalma. Ennek megfelelően az AXOR Starck V sem nélkülözheti a víztakarékosság szempontját, így a mindössze 4 l/perces fogyasztásával, lakossági szinten a lehető legalacsonyabb fogyasztást biztosítja.

Szólj hozzá

fürdőszoba fürdőszoba szalon fürdőszoba design