2017. jan 04.

Hogyan rendezzünk be ma egy legénylakást?

írta: Lakásfelújítók
Hogyan rendezzünk be ma egy legénylakást?

Egy lakás berendezésébe, nem könnyű belevágni.

konyha_2.jpgElsősorban szem előtt kell tartani, a legfontosabbat, a tulajdonos ízlését, valamint a hely adottságait is.

A legénylakásoknál először el kell dönteni, hogy mire is fogjuk használni, ott szeretnénk-e élni mindennapjainkat, vagy csak pihenésre, hölgyek csalogatására, vagy buli helynek szolgál majd. Ez után már kialakíthatunk egy fiatalos, modern és elegáns otthont.

A legénylakás berendezése nagyban függ a tér nagyságától. Ha lakásunk kisebb, érdemes kisebb méretű bútorokat vásárolni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A falak színénél válasszunk világos árnyalatokat, mint a fehér, drapp és világos szürke, melyekkel optikailag megnövelhetjük a hely nagyságát.

Ezt kombinálhatjuk meleg színű bútorokkal, fapadlózattal vagy rusztikus felületű téglafallal. A konyhát és a nappalit elválaszthatjuk egy elválasztó pulttal, ahová még pár széket tehetünk, így több ülőhelyet biztosíthatunk vendégeink számára. Ez a pult helyettesítheti az ebédlő vagy konyha asztalt is.

A nappaliban helyezzünk el egy tévét, egy kanapét, és egy dohányzóasztalt. Ne essünk túlzásokba, használjunk egyszerű formákat. A hálószobába elegendő egy francia ágy és egy tévé, valamint gardróbszoba hiánya esetén, egy nagyobb szekrénysor, ahol a ruháinkat tárolhatjuk. A nagyobb lakásoknál adjunk a nappalinak nagyobb teret, ide betehetünk nagyobb tévét a mozizásra, egy hozzá tartozó kényelmes nagyméretű heverőt, és mindezek mellé, akár egy biliárdasztalt vagy fociasztalt is, a barátokkal való szórakozásra.

Kombináljuk bátran az eltérő stílusokat, fém hatású vagy kézműves fa bútorokkal, bőr kanapéval, de elhelyezhetünk hangszereket, vagy sporteszközöket is, mint dísztárgyakat. Egy hatalmas ablakkal, engedjük be nappalikba a természetes fényt. Ha a tér nagysága megengedi, alakítsunk ki vendégszobát, és esetleg egy hozzá tartozó fürdőszobát is, így még több kényelmet biztosítva vendégeink számára.

furdoszoba.jpg

Attól, hogy legénylakásról beszélünk, még fontos szem előtt tartani, hogy az könnyen tisztítható legyen, akár egy férfi számára is. Mindennek meg kell, hogy legyen a helye. Figyeljünk oda a rendhagyó és praktikus megoldásokra, alakítsunk ki több tároló helyet, ezzel elkerülve a rendetlenséget. A berendezés során, ne essünk túlzásba a dekorációval és kiegészítőkkel, legyenek átláthatóak szobáink, így a takarítás sem vesz igénybe majd annyi időt. Ha nem szeretjük a csillárokat, vagy azok tisztán tartását, válasszunk inkább beépíthető lámpákat, égőtesteket. A bútorok kiválasztásánál, mint például a francia ágy, kanapé, vagy szekrénysor, vásároljunk minőséges darabokat, melyek időtállóak.

Minden helységben tartsuk szem előtt, hogy a kialakítás után, egy hangulatos, vidám, színeiben és formájában egyszerű, de nagyszerűt alkossunk, minden szolgálja a kényelmet, ahol barátaink is szívesen eltöltik idejüket. Rakjunk a falra képeket, az ablakokra színes függönyöket, vagy helyezzünk el díszpárnákat az ágyakon, amik összhangban vannak a helység többi elemével.

Ha kevés idővel vagy kreativitás hiányával rendelkezik a férfi tulajdonos, a lakásbelső megtervezésére, érdemes lakberendezőt hívni, így elkerülhetjük az összevisszaságot, csak olyan elemek fognak bekerülni, amikre tényleg szükség van. A lakásvásárlásnál kérjük ki egy szakember véleményét, ne vegyük meg első pillantásra, hisz életünk egyik legnagyobb beruházása. Ne hagyjuk figyelmen kívül az energiapazarlást, a rosszul használható tereket, vagy a szomszéd épület rossz elhelyezkedését.

A képek az Otthon Team Kft. referencia munkáiról készültek.

Szólj hozzá

lakberendezés lakásfelújítás legénylakás