2016. máj 03.

Design konyha ötletek napjainkban

írta: Lakásfelújítók
Design konyha ötletek napjainkban

Lakberendezés a konyhában

konyha-2.jpgA családi otthon egyik legkedveltebb helyisége, a konyha.

Minden utunk oda vezet, hisz a finom ételeken, a minden jóval megtömött hűtőszekrényen kívül a család többi tagját is megleljük. Kora reggel, félig álmosan, kitapogatózva, kissé ügyetlenül tesszük oda a reggeli kávénkat főzni.

Örömmel várjuk kedvesünket és gyermekeinket a reggelihez, ami egy tágas, világos, kényelmes konyhában még élvezetesebbnek bizonyul.

Itt történik meg a napi program megbeszélése, a várva várt hétvégi kirándulások megtervezése, az elmúlt napi események, élmények megosztása. A legfőbb kiinduló pont ez a családtagok számára, majd délután, estére ugyan ide térnek vissza, ahol ismét letehetik a napi terheket, gondokat egy finom vacsora mellett. Persze mindig számít az adott környezet, a minőség, a praktikusan kialakított tér.

A lakásberendezés vagy egy felújítás során érdemes a legújabb design ötleteket végigböngészni, hogy konyhánk megfeleljen a korszerű divatnak.

konyha_1.JPGRengeteg ötlet található az interneten, amely óriási lehetőségeket, újabb ötleteket adhat. Talán saját elképzeléssel rendelkezik valaki, amit ki tud bővíteni és tökéletesíteni egy lakberendező segítségével. Sokak kedvence a fából készült szekrények vagy fafurnér, amely melegséget és barátságos légkört ad a konyhának. Még napjainkban is a legkedveltebb és legnépszerűbbek a fából készült darabok.

A természetes anyagból készült bútordarabok egészségesek és minőségesek is, mely nem rongálódik meg rövid időn belül. Igen stílusosan mutatnak még a rozsdamentes acél felületek, mely szintén egyre keresettebbé vált az utóbbi időben. A színeket tekintve inkább az úgynevezett földszínek jöttek a divatba, mint a barna és árnyalatai, a szürke, a zöld de, aki nagyon modern konyhát szeretne és kedveli a színes dolgokat, akkor konyhája is lehet különböző színű. Bár köztudott, hogy az élénkebb színek jó hatással vannak a hangulatunkra, ezért nem árt figyelembe venni, hogy milyen színek mellett döntünk.

A 2016-os stílusok között meg kell még említeni a kevert stílusokat, ahol ötvöződik a fa, a lakk és a festés.

konyha-1.jpgA megszokott bútorok helyett lebegő polcokat is alkalmazhat, amely egy kellemes színű háttérrel nagyon jót mutat. Az idei modellek egyik kedvencévé válhat a lakkozott konyhaszekrények, a hófehérben tündöklő konyha vagy a nagyobb térhatás elérése érdekében a felső konyhaszekrények eltüntetése.

Mihelyst megszületett Önben az elhatározás, hogy szeretne egy új, modern konyhát, semmiképp se menjen fejjel a fajnak. Ha már úgy is pénzt szán rá, ami biztosan nem csekély összeg, akkor alaposan gondolja át, hogy milyen változásokat szeretne. Kérje ki szakértő véleményét, aki a helyiség felmérése után biztosan tud kedvező és hasznos ajánlatot tenni. lakasfelujitas-konyha.jpgFigyelembe kell venni a konyha fekvését, méreteit, megvilágítását, fűtésrendszerét, hogy minden a lehető legjobb helyre kerüljön. A kényelem és a design legyen az elsődleges szempont. Ügyeljen arra is, hogy ne csak egy családtag akarata érvényesüljön, hisz a konyha mindenkié. Amennyiben lehetősége nyílik rá, akkor helyezzen el minél több zöld növényt, hogy ez által még otthonosabbá tegye a helyiséget. Attól tart, hogy az Ön konyhája kicsi ahhoz, hogy ki lehessen belőle hozni a legjobbat? Ilyenre ne is gondoljon.

Bátran vágjon bele a felújításba, melynek során nem ismer rá régi konyhájára. A modern berendezések és a praktikus elhelyezések révén semmi nem fog hiányozni. Úgy érzi majd, hogy Önnek van a legszebb konyhája, ahová örömmel tér be nap nap után. Legyen a konyha továbbra is a család kedvenc helyisége, ahol mindenki kényelmesen elfér.

A képeket köszönjük a Balázs Building General Kft.-nek (balazsepites.hu)  

Szólj hozzá

lakberendezés konyhabútor