2016. jan 31.

A led lámpa használata

írta: Lakásfelújítók
A led lámpa használata

A led fényforrások alkalmazása lassan megkerülhetetlen az otthonunkban is.

mosdo.jpgLed technológia használata a lakás világítására.

A lámpák fényforrásainak cseréjét megkönnyíti, hogy egyre több izzótípusnak megfelelő ledes fényforrást kapható a kereskedelemben.

Megnézzük, hogy milyen foglalat van a lámpánkban, mekkora a jelenlegi izzó mérete, teljesítménye, és megkeressük a megfelelő ledes fényforrást és kicseréljük.

A hagyományos izzók leg elterjedtebb feszültsége 230 volt, de találhatóak 12 voltosak is. A ledes fényforrások között találunk ugyan 12 voltosakat is, de hosszabb távon talán érdemes 230 voltosokra átalakítani, vagy cserélni a lámpákat.

A ledes izzó kiválasztásakor vegyük figyelembe a színt, a színhőmérsékletet is. A leggyakoribbak a meleg fehér, a napfény fehér, és a hideg fehér színek. A hideg fehér fényforrás az otthonunkba kevésbé ajánlott, inkább kültéri vagy raktárvilágításra használják.

 

Hangulatvilágítás, dekorációs világítás led fényforrásokkal.

A led felhasználása már elterjedt az ilyen típusú világításoknál.

furdoszoba-vilagitas_1.jpg

A rejtett világítások, a lakásdekorációk élvilágítása, a süllyesztett világítás, a különböző helyi világítások esetén nagy hasznunkra van a ledes technológia. A leg elterjedtebben az úgynevezett led szalagok. Az öntapadós led csíkok, szalagok könnyen felhelyezhetőek szinte bárhová.

A lakberendezői, a belsőépítészeti tervek már elképzelhetetlenek a led világítások alkalmazása nélkül. A led szalagok olyan kis energiaigényű design elemek, amelyeket szívesen használják munkájuk során a tervezők.

Az elektromos bekötéshez azonban érdemes szakembert hívnunk. A led szalagok tápegységének biztonságos bekötése, elhelyezése szakmai felkészültséget igényel. A szakember tudása, gyakorlata lesz a garancia az érintésvédelmi, a tűzvédelmi előírások betartására, a biztonságos működtetésre.

Szólj hozzá

led világítás rejtett világítás