2015. okt 21.

Hogyan újítsuk fel lakásunkat eladás előtt?

írta: Lakásfelújítók
Hogyan újítsuk fel lakásunkat eladás előtt?

Ötletek eladás előtti lakásfelújításhoz.

Mindig nagy kérdés, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás előtt?

lakasfelujitas-budapest.jpgAz ingatlanszakértők egyértelműen lebeszélnek minket az eladás előtti nagyobb felújításról. Nyilvánvalóan igazuk van, hiszen nem tudjuk érdemben magasabb áron értékesíteni a lakást, esetleg hamarabb sikerül eladnunk.

Mégis sokan vásárolnak lepusztult lakást és lakásfelújítás után nyereséggel tudják értékesíteni. Ez is igaz, de ezeknek a lakásoknak ingatlanpiaci szempontból felkapott helyen kell lenniük, és a felújításnak magasabb műszaki tatalommal, nagy hozzáadott értékkel kell megvalósulnia. Erre többnyire a belvárosi, régi polgári lakások a legalkalmasabbak.

A lakásfelújítás műszaki tartalma.

Fontos, hogy a lakásbelsőt praktikusan modern elrendezésűvé varázsoljuk, még akkor is, ha ez falak bontásával, áthelyezésével jár. Nem kerülhetjük meg az energetikai felújítást sem. Egy modern, energiatakarékos fűtési rendszer kiépítése megkerülhetetlen. A nyílászárókat is fel kell újítanunk.

A helyiségek közül kiemelten fontos a fürdőszoba, a konyha, a nappali ízléses, már-már luxusra emlékeztető kialakítása. Fontosak az igényes burkolatok, az egyedi világítások kialakítása. A beépített modern konyha és fürdőszoba bútor elengedhetetlen. A nappaliban elkél egy látványkandalló is.egyedi-furdoszoba.jpg

polgari-lakas-vilagitas.JPG

A régi omladozó falak újravakolása viszonylag könnyen megoldható, de mennyezet esetében jobban járunk az álmennyezet építésével. Az álmennyezet alkalmas az egyedi süllyesztett világítási megoldások alkalmazására is. A stukkóban elhelyezett rejtett világítás igazán hangulatossá varázsolja a nappalit, de a szobákat is.

A viszonylag nagy falfelületeket ügyesen kell festenünk, tapétáznunk, hogy ne legyenek kopár felületek. A színek, minták kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy összhangban legyenek a függönyökkel. Ne feledjük, az értékesítéskor a konyhán és fürdőszobán kívül, csak a padlóburkolatot, a falakat, és a függönyöket fogja látni a vevő. Jó ötlet a falakra elhelyezni néhány képet, amelyek kicsit otthonosabbá varázsolják a még üres lakást.polgari-lakas-mosdo.JPG

fuggony.jpg

Törekedjünk olyan hatást kelteni, amely nyilvánvalóvá teszi bútorok elrendezését. Annál is inkább, mivel a villanyszereléskor már meghatároztuk a TV, a franciaágy helyét. 

Szólj hozzá

lakásfelújítás lakáselújítás eladás előtt