2015. júl 09.

A lakásfelújítás is egy projekt

írta: Lakásfelújítók
A lakásfelújítás is egy projekt

Hogyan lehet sikeres egy lakásfelújítás?

tajekoztato.png

Egy teljes lakásfelújítás annyira szerteágazó feladat, hogy a kivitelezés tervezése, irányítása, egyben tartása , ellenőrzése komoly kihívást jelent.

Sanszunk sincs arra, hogy zökkenőmentesen menjen az elejétől a végéig. A legjobb esélyünk, ha a lakásfelújítást egy projektként kezeljük, betartva a projektkezelés, projekt irányítás valamennyi szabályát.

Több szakember, kivitelező munkáját kell összehangolnunk, még akkor is, ha egyébként olyan lakásfelújítás kivitelezőt bízunk meg, aki valamennyi építőipari feladatot képes elvégezni.
A lakberendezői tervezés, a gázszerelés, a nyílászárók javítása, a klímaszerelés, és a bútorkészítés többnyire külsős.

Az első lépésben, készítsünk egy kontakt listát a felújításban résztvevő mesterek, vállalkozások elérhetőségeivel. Készítsünk egy kivitelezései ütemtervet a résztvevők bevonásával. A lista és az ütemterv legyen valamennyi a lakásfelújításban résztvevő számára publikus.

bontas.JPG

Még a kivitelezés megkezdése előtt hozzunk össze egy közös megbeszélést, ahol mindenki felteheti a kérdéseit, átbeszélhetjük közös pontokat, és egyáltalán összeismerkedhetnek a kivitelezők.

Használjuk ki az internetet lehetőségeit!

Hozzunk létre egy olyan felületet, ahol a közzétett infókat minden résztvevő elérheti. Ez lehet akár egy zárt Facebook csoport is. Ide fel lehet tenni a kérdéseket, megosztani a rajzokat, és a friss fotókat a készültségi állapotokról. De, a legfontosabb, hogy könnyen közzé tehetjük az esetleges tervmódosításokat.

led-lampa.jpg

Szólj hozzá

lakásfelújítás Lakásfelújítás projekt