2015. júl 07.

Eladó a panellakás, következhet a panelfelújítás

írta: Lakásfelújítók
Eladó a panellakás, következhet a panelfelújítás

A dübörgő lakáspiac élénkíti az építőipart

panellakasok.jpgA növekvő lakáseladások jelentős fogalmat generálnak a lakásfelújítás kivitelezőknél.

Jó üzletnek tűnik felújítandó panellakást vásárolni, és a felújítás után hasznosítani. A hasznosítás lehet bérbeadás, lehet értékesítés. De, sokan vásárolnak a városokban tanuló csemetéiknek panelt, és a tanulmányok befejezése után kívánják értékesíteni.

A gyakorlatban egy ma eladó panellakást, holnap már felméri a kivitelező, hogy ajánlatot adjon a panelfelújításra. Igen, a szó szoros értelmében egy napon belül elkelnek a jó árban hirdetett felújítandó panellakások. Ezek a panelfelújítások többnyire teljes belsőépítészeti és gépészeti felújítást jelentenek. Ha így haladunk a lakástulajdonosok fognak licitálni a kivitelezőknél, és nem fordítva.

panel-ajto.jpg

A panelfelújításban gyakorlott, jó referenciákkal rendelkező kivitelezők szinte már nem győzik teljesíteni a felkéréseket. Már jelenleg is két hónapos kezdési határidővel kötik a szerződéseket. Egy átlagos panellakás felújításának ideje 6 hét, a technológiai száradási idők figyelembe vételével.

Ha figyelembe vesszük a piaci kereslet és kínálat törvényeit, számolhatunk némi emelkedéssel a kivitelezői árak tekintetében. Érdemes, tehát minél hamarabb dönteni, és szerződést kötni a választott kivitelezővel.

panel-furdo.jpg

panelfurdoszoba-kaddal.jpg

panelfelujitas_2.jpg

ablakcsere.jpg

Szólj hozzá

panelfelújítás eladó panel lakás