2015. jún 22.

Burkolatok a lakásban

írta: Lakásfelújítók
Burkolatok a lakásban

A burkolatok szerepe a lakás design kialakításában

A lakásfelújítás legnagyobb kihívása a burkolatok kiválasztása.

falburkolat.JPGAmikor tervezgetjük az új lakásbelsőt, gyűjtögetjük a lakásfelújítás, lakberendezés ötleteket, rengeteg képet megnézünk a különféle lakber oldalakon. Elemezzük csak egy kicsit, mit látunk a képeken.

A hangulatot, a lakberendezési stílust a bútorok, és a lakásfelszerelési tárgyak mellett a padló-, és a falburkolatok adják meg.

Legyen az kő, kerámia, vagy melegburkolat, legyen a falon, a padlón, vagy valamelyik bútor felületén, a szemünk automatikusan odatéved.

A burkolólapok lerakásánál többféle lehetőség létezik. A hagyományos hálóban, vagy diagonálban történő burkoláshoz, illetve ezek keveréséhez sok ötletet, tippet találunk. Sokan ajánlják a padlólapok diagonálban történő lerakását, mondván így nagyítja a teret. Legyünk azonban óvatosak a „Hogyan dobjuk fel a lakást a burkolással” típusú ötletekkel.

A burkolat feladata, legyen az padló-, vagy falburkolat, az hogy tökéletesen összhangban legyen helyiség berendezéseivel. Ha túlvariáljuk a burkolást, pontosan az ellenkező hatást érjük el, különösen a kisebb helyiségekben. Inkább a színek kiválasztására fektessünk nagyobb hangsúlyt, vagy variálhatunk a lapok méretével is.

burkolatok_2.jpg

polgari-lakas-burkolatok_1.jpg

konyha-burkolat.JPG

konyha-1.JPG

konyha-2.JPG

furdo_1.jpg

sarokkad.JPG

nappali.JPG

A képek kivitelezői referencia munkákról készültek: balazsepites.hu

Szólj hozzá

lakberendezés burkolás burkolatok lakás design