2015. jún 18.

Egyre nehezebb lakásfelújítás kivitelezőt találni

írta: Lakásfelújítók
Egyre nehezebb lakásfelújítás kivitelezőt találni

Sokan már a lakásvásárlás előtt keresik a kivitelezőt a felújításra

66.jpgMár tavaly ősszel elkezdődött valami. Egyre többen kötöttek szerződést a tavasszal esedékes lakásfelújításra. Az ingatlanpiaci hírek alapján sokan vélelmezték, hogy az idén emelkedni fognak a lakásfelújítás árak.

A lakásfelújítás árak emelkedése ugyan még nem jellemző, de a komolyabb referenciákkal rendelkező kivitelezők kapacitásának többsége már le van kötve augusztus végéig. Ez eddig nem volt általános az építőipar ezen szegmensében. A kivitelező cégek többnyire a megrendeléstől számított egy hónapon belül el szokták vállalni a munkakezdést.

Különösen nehéz kivitelezőt találni most a kisebb munkákra, a részleges lakásfelújításokra. A minden évben népszerű panel fürdőszoba és WC felújításokat sokan az idén már egyáltalán nem vállalnak. A megoldás az lehet a lakástulajdonosok számára, hogy a kisebb munkákhoz külön-külön keresnek vállalkozó mestereket, vagy pedig megvárják az őszt a felújítással.konyha-etkezo_1.jpg

A teljes lakásfelújításoknál sajnos az egyes munkákra külön szakember felkérése nem megoldás.

Olyan összetett a feladat, hogy lehetetlen a munkákat és a felelősségeket, garanciákat különválasztani. Vagy megvárjuk a preferált kivitelező szabad kapacitását, vagy addig próbálkozunk, amíg megtaláljuk az épp szabad generál-kivitelezőt.

Az lehet szerencsésebb helyzetben, aki lakásvásárlás előtt áll, és feltett szándéka, hogy felújítandó lakást vásárol. A lakásfelújítás kivitelezők nyitottak a vásárlás előtti helyszíni megtekintésre és az árajánlat adására. Az adásvételi szerződés megkötése után, szerződhetünk a felújítás kivitelezőjével is. Ezzel időt nyerhetünk, és egy kis szerencsével mire átvesszük a lakást, már kezdődhet is a felújítás.furdo.jpg

Sokat nem érdemes várni, mert előbb-utóbb elkezdenek emelkedni a kivitelezői díjak is.

konyha_1.jpg

Szólj hozzá

lakásfelújítás lakásvásárlás lakásfelújítás kivitelező