2015. már 16.

Lakásfelújítás pöttyökkel

írta: Lakásfelújítók
Lakásfelújítás pöttyökkel

A pöttyöket szinte minden lakberendezési stílusba megtalálhatjuk.

dobozok.jpgA 19-ik század második felében a pöttyök is divatba jöttek, először a divattervezésben, majd a lakberendezésben is hódított. A lengyel Polka és a táncosnőkön megtalálható hatalmas pöttyös szoknyáknak köszönhetően a lakberendezési stílusok is hamar átvették a pöttyöket.

pottyos-halo.jpg

Azóta a pöttyöket szinte mindenhol megtalálhatjuk a cipőktől kezdve, az esernyőkön át, egészen a művészetig, elárasztottak a pöttyös tárgyak és alkotások. Ezért, ami a pöttyös belsőépítészetet illeti már nem egy újdonság, sőt bizonyos szempontból akár retro stílusnak is nevezhető.

pottyos-fal.jpg

Annak ellenére, hogy soha nem mentek ki a divatból, a pöttyök egyfajta vidámságot kölcsönöznek a lakásfelújítás után otthonunknak, attól függetlenül, hogy nagyobb területen vagy a kiegészítőkön találhatók meg. Mivel enyhén retro érzés fogad egy pöttyös helyiség megtekintésekor, nem sokan válasszák ezt a fajta stílust a lakásfelújítás során, de egy vidám és játékos gyerekszobában könnyebben elképzelhető egy pöttyös fal.

pottyos-szomyeg.png

Viszont, ha a pöttyök megfelelően beilleszkednek a lakberendezés során alkalmazott festésbe vagy a felhasznált kiegészítőkbe, a pöttyöket szinte minden lakberendezési stílusba megtalálhatjuk kivéve a rusztikus stílust.

pottyos-parnak.jpg

Szólj hozzá

lakberendezés lakásfelújtás