2015. már 13.

Takarékoskodjon lakásfelújítással!

írta: Lakásfelújítók
Takarékoskodjon lakásfelújítással!

Lakásfelújítás az energiatakarékosság jegyében

ajanlat.jpgHasznált ingatlan vásárlása során mindannyiunkban felmerül a kérdés, hogy mennyit érdemes a felújításra rászánni.

Különösen aktuális a kérdés az olyan lakások esetében, melyek régi építésűek, és kialakításuknál fogva sem biztos, hogy az energiatakarékosságnak leginkább megfelelnének.

A régi polgári lakásokkal kapcsolatba a hőszigetelés hiányosságainak pótlása, a nyílászárók cseréje, a burkolat felújítása, valamint a nagy belmagasság jelentette problémák mindenképpen orvoslásra szorulnak.

De mégis milyen megoldások mellett érdemes letenni a voksot?

futes-szereles.jpg

furdoszoba-futes.jpg

Hiába költünk százezreket a hőszigetelésre, ha elavult a fűtési rendszer, vagy esetleg nem lehet szabályozni a hőfokot. Fontos tehát, hogy mindenképpen szabályozható rendszert válasszon. Ezzel azonban még nem értek véget a feladatok, hiszen a már említett nagy belmagasság több fűtést követel meg.

furdoszoba-1.jpg

furdoszoba-2.jpg

Ha csökkentené a sokszor 4-5 méteres belmagasságot, akkor érdemes elgondolkodnia álmennyezet kialakításán, de jó választás lehet a galéria kialakítása is, amellyel jelentősen növelheti az ingatlan értékét. Egy jó szakember felhívhatja a figyelmét olyan további sarkalatos pontokra is, amelyek szintén előnyére válnak majd hosszú távon.

Szólj hozzá

lakásfelújítás fűtésszerelés polgári lakások