2015. már 12.

Szeretek panelban lakni!

írta: Lakásfelújítók
Szeretek panelban lakni!

A panel lét előnyei.

Állítják a fiatal házaspárok, akik szívesen választják a panelt első lakásként.

panel-bejarat_1.JPGAz okokat kutatva kiderült az is, hogy miért. A panellakások viszonylag szerényebb ára, a munkahely közelsége, és a többnyire jó tömegközlekedés miatt a fiatalok szívesen vásárolnak panellakást. A megvásárolt, lelakott panellakást aztán színvonalasan felújítják és berendezik a saját igényeiknek megfelelően. Bíznak benne, hogy néhány év elteltével jó áron tudják majd értékesíteni.

Nem üzleti befektetés ez, inkább egyfajta átmeneti berendezkedés addig, amíg családod szeretnének. A megszületett gyerekkel, gyerekekkel majd igyekeznek olyan helyre költözni, ahol jobb a levegő, nagyobb a csend, és nagyobb a gyerekek mozgásszabadsága. Tehát a panelt leváltják egy családi házas környezetre. Addig pedig a felújított panellakás komfortjában élvezik a munkahely, a szórakozóhelyek, és a városi lét előnyeit.

panelfelujitas_1.jpg

 

konyhabutor_1.jpgA panelfelújítások során, gyakorlatilag cserére, korszerűsítésre kerül minden. Ez érthető is, hiszen a lakáscsere csak évek múlva lesz esedékes, és még egyszer már nem akarnak majd költeni rá. Egy fiatalos stílusban teljesen felújított és berendezett panellakás még 5-6 év elteltével is jó eséllyel piacképes lesz, akár az eladás, akár a bérbeadás lesz aktuális.

Ez a paneltrend üdvözlendő úgy a panel társasházak, mint az építőipari kivitelezők számára, és az állam költségvetése sem tiltakozik a plusz Áfa bevételek miatt. Sajnos még mindig sok panellakás van Magyarországon, ahol már 10-15 évet késett az esedékes felújítás.

zuhany_1.jpg

Szólj hozzá

panelfelújítás lakásfelújtás panellakások