2015. feb 09.

A fehér szín előnyei és hátrányai lakásfelújításkor

írta: Lakásfelújítók
A fehér szín előnyei és hátrányai lakásfelújításkor

etkezo.jpgA fehér szín az egyik legkedveltebb olyan szín, amit előszeretettel használnak fel lakásfelújítás során, ugyanis számos lehetőség illik hozzá a belső kialakítás során. A legtöbb esetben, a fehér színt semleges színként használják a belsőépítészek, vagy mint alapszínt, akkor is, ha ez kis mértékben fordul elő.

A belső kialakításban a fehér szín szinte mindig jelen van, főleg ott ahol nem mernek, vagy túl kockázatos lenne különböző színkombinációkat használni, de ott is ahol egy kicsi alapterületű lakást újítanak fel, hiszen a fehér szín megnöveli a teret és világosságot biztosít a helyiségnek.

Valóban a fehér színnek megvan az a képessége, hogy vizuálisan növelje a teret, hogy visszaverje a fényt, és hogy egy friss belsőtér hatását kölcsönözze, de a túlzott használata egy barátságtalan és hideg helyiséget is eredményezhet. A fehér szín sok előnnyel járhat lakásfelújításkor, ha helyesen használják, de hátrányai is vannak.

Az makulátlan fehér szín hamar bekoszolódik, főleg ha gyerek is van a családban. A kosz sokkal hamarabb vevődik észre a világos színekre festett falakon vagy a használati tárgyakon.

A fehér belső tér sikere nagyban függ a más színekkel való kombinálástól, az árnyalatok használatától és a kiegészítők kiválasztásától is.

nappali.jpg

Szólj hozzá

lakásfelújtás