2015. feb 06.

Mibe érdemes fektetni és hogyan a lakásfelújítás során?

írta: Lakásfelújítók
Mibe érdemes fektetni és hogyan a lakásfelújítás során?

Amikor lakásfelújítás kerül szóba az első helyen a födőszobák és a konyhák felújítása szerepel.

polgari-lakas-burkolatok.jpgAttól függően, hogy milyen típusú lakásról beszélünk, az emberek többsége úgy fekteti bele a pénzét a lakásfelújításba, hogy minden igényüket teljes mértékben kiszolgálja. Természetesen ebben az esetben is a fő cél a kényelem kialakítása, ezért a legfontosabb hogy a hőszigetelési gondokat oldjuk meg legelőször, a műanyag nyílászárók cseréjével vagy különböző szigetelő anyagokkal.

Ezt követően a lakásfelújításhoz felhasznált alapanyagok következnek. Érdemes a minőségre koncentrálni ezen a téren is, így alaposan gondoljunk át mindenféle lehetőséget a beszerzésükkor. Habár a minőség egy nagyon alapvető szempont, de legyünk elővigyázatosak a költségvetés szempontjából is, mindig figyeljünk oda az ár és minőség arányára beszerzéskor.

Szerencsére egyre többen fedezik fel azt, hogy az alacsony árak nem feltétlenül jelentenek olcsóságot hosszútávon, hiszen az olcsó alapanyagok mögött a dupla vagy akár a háromszoros ráköltés is bujkálhat, ami természetesen a végleges költségvetésnek okozhat problémát.

Egy másik nagyon fontos lépés a szakember kiválasztása a lakásfelújításhoz. A jó szakember aranyat ér, és nem véletlenül mondják ezt, hiszen egy jó mesterember nemcsak jó munkát végez, de jó esetben megspórolhat számunkra egy kis pénzt is ötleteivel és ráadásul olyan tanácsokkal is elláthat, amiket szívesen felhasználunk a lakásfelújítás során.

Színek kiválasztása egy derűs dekorációhoz.

tegla-burkoalt.jpgA friss hatást kölcsönző színek vagy az élénk színek ideálisak a kisebb lakások lakásfelújításához, hiszen a kis tereket nagyobbaknak és világosabbaknak tünteti fel, olyanok mintha energiával töltenék fel a teret. Azok, akik egy fiatalos, elegáns és egyszerű belsőre vágynak mindenféleképp az élénk színeket használják festéskor.

A zöld és a sárga szín kombinációja bátor húzásra utal a tulajdonosok és a lakberendező részéről is, de ha egy kicsi alapterületű és sötét lakásról van szó, megéri kockáztatni, hiszen nemcsak a teret növelik meg, de világosabbá is tehetik otthonunkat.

A végeredményt illetően egy dinamikus teret kaphatunk otthonunkba, ahol az élénk színek egyensúlyba hozzák a lakásunkat a kiegészítőkkel és a dekorációs tárgyakkal szemben.

Lakásfelújításkor próbáljunk meg kilépni egy kicsit a mindennapjainkból és úgy gondoljunk a lakásunkra, mint a rég várt lehetőségek otthonára és ne úgy, mint egy gyufásdobozra, amit le kell festeni és készen van.

A megfelelően képzet és sok tapasztalattal rendelkező szakember sokat hozzáadhat a lakásfelújításhoz, ezért nagyon fontos kikérni a véleményét. Azonban, ha megvan már az elgondolásunk egy derűs, de ugyanakkor egy dinamikus lakás kialakításához, kezdjen bele a munkálatokba mihamarabb.

4 alapvető dolog a lakásfelújítás előtt

Elhatározta, hogy teljesen felújítja és átrendezi lakását? Mielőtt még nekilátna a munkának, végezzen el néhány számítást és gondolja át jól mit is szeretne elérni igazán az otthona felújítása során, hogy a végeredmény ne csak az ön számára legyen élvezhető, de praktikus és időtálló is legyen. Íme, 4 alapvető dolog, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt felújításra kerülne otthona:

  1. A lakásfelújításra szánt pénz meghatározása. Ebben az esetben azt is kimondhatjuk, hogy a pénz sosem elég, mindig lesznek olyan dolgok, amiket meg szeretnénk valósítani, de a költségvetés közbe szól. A munkálatok során olyan akadályokba is ütközhetünk, amik plusz költségeket jelenthetnek, ezért számoljunk azzal, hogy többletköltség is felmerülhet.
  2. Mindig legyünk reálisak és tervezzünk előre. Nem lehet mindent előre megtervezni, de próbáljunk meg reálisan hozzáállni a lakásfelújításhoz és tervezzük meg e lehető legtöbb lépésünket.
  3. A harmadik legfontosabb dolog az információ és adatgyűjtés. Legyen szó a legmegfelelőbb szakemberről vagy akár az alapanyagokról, mindig kérjük ki ismerőseink vagy rokonaink véleményét.
  4. És végül talán a legnehezebb dolog az, hogy mindig figyeljünk oda a legapróbb részletekre is, hiszen ezek segítségével lesz egy kellemes érzést sugárzó otthonunk.

konyha-konyhabutor.jpg

Szólj hozzá