2014. jan 10.

Ablakjavítás, vagy ablakcsere?

írta: Lakásfelújítók
Ablakjavítás, vagy ablakcsere?

ablakjavitas-2.jpgA kérdés eldöntése a laikusok számára nem egyszerű. A lakásfelújítások, családi ház felújítások alkalmával mindig fölmerül a kérdés, ablakjavítás, vagy ablakcsere. Különösen nehéz dönteni, amikor olyan régi, esetleg műemlék jellegű ablakokról van szó, amelyek cseréje, csak egyedi gyártású ablakokkal lehetséges.

A döntés meghozatalához szükséges a költségek, a munka elvégzéséhez szükséges idő, pontos meghatározása. Ezeket az információkat sajnos csak, a különböző kivitelező vállalkozásoktól bekért árajánlatokból tudjuk begyűjteni.

Mi szól az ablakjavítás mellett?

Az ablakjavítás mellett szól az, hogy nem kell a régi ablakot kivésni, a falat megbontani, megússzuk a kőműves, a festési pluszmunkákat. Nem mellékes az a tudat sem, hogy megmarad a régi patinás ablakunk, amely a régmúlt mesterek, régmúlt technológiák nyomait hordozza.

Ami az ablakcsere mellett szól!

Az ablakcsere esetén, kapunk egy teljesen új nyílászárót, ami már az új technológiák felhasználásával készült. A hőszigetelése alapból megfelel a mai elvárásoknak. Nem kell pótlólag beépíteni a szigetelőket, nem szükséges az üvegcsere. Igaz, hogy többe fog kerülni, de teljesen új lesz, és van akinek ez sokat számít.

Ablakcsere? Ablakjavítás? Döntsön az igényeinek megfelelően!

Szólj hozzá

ablakjavítás ablak javítás