2013. okt 19.

Beltéri ajtók Debrecenben

írta: Lakásfelújítók
Beltéri ajtók Debrecenben

Képzeljünk egy komplett lakásfelújítást, ahol cserére kerülnek az ajtók, ablakok. Kicseréltük az ablakokat, a bejárati ajtót, következik a belső ajtók kiválasztása.

Ön milyen beltéri ajtót választana Debrecenben?
Talán a klasszikus bútorokhoz megfelelő laminált beltéri ajtókat, valamilyen ízléses mart mintával? Vagy inkább a padlóburkolathoz illő CPL ajtókat? Esetleg a modern világos, vagy fehér bútorokhoz a festett beltéri ajtókat választaná?

Nézzük, milyenek ezek a beltéri ajtók.

A laminált belső ajtók.

Laminált ajtókA laminált ajtók anyaga MDF lap, amelyekbe különböző mintákat lehet bemarni. Az MDF lapok nem deformálódnak a levegő nedvességtartalmától, mechanikailag stabilak, erősek. Ezt az ajtófelületet vonják be, laminálják egy különleges vákuumfóliázási eljárással. A fólia egy négy milliméter vastagságú, műanyag alapú bevonatot képez. Az ajtók marásmintáján túl, többféle fóliamintából választhatunk, színben, árnyalatban, és erezetben. Lehetőségünk van igazán egyedi beltéri ajtó rendelésére.

A CPL ajtók.

CPL belső ajtó

A CPL fólia, egy viszonylag merev, karcálló anyag, ezt építik rá az ajtólapokra. Itt nincs lehetőségünk a mart minták alkalmazására, de a fóliaminták intarziás alkalmazásával, illetve különböző díszcsíkok beépítésével számtalan dizájnt rakhatunk össze. A CPL ajtók beépítése, a jó ár és érték arány miatt, igen népszerű a panellakások felújítása alkalmával.

Festett beltéri ajtók.
Festett belső ajtókEzek a belsőajtók tulajdonképpen a laminált ajtók testvérei. Az anyag szintén MDF, a mart minták ugyanúgy választhatóak, de a felület nem fóliabevonatot, hanem festést kap. Itt, nem az ajtólapok egyszerű festéséről van szó, hanem ipari körülmények között végzett többlépcsős különleges technológiáról. Ezek a festett felületek egy a bútorok felületére emlékeztető kopásálló selyemfényű bevonatok.

A felsorolt ajtók mindegyike felár rendelhető egyedi méretekben.
Ön melyiket választaná?

Szólj hozzá

lakásfelújítás beltéri ajtó