2015. dec 22.

Hogyan újítsuk fel energiatakarékosra a polgári lakásokat?

írta: Lakásfelújítók
Hogyan újítsuk fel energiatakarékosra a polgári lakásokat?

Mai modern világunkban rengeteg korszerű és egyben költségspóroló megoldás nyílik számunkra, arra, hogy polgári lakásainkat energiatakarékosabbá varázsoljuk.

ablak-javitas_1.jpgHiszen a XXI. század korszerű technológiáinak köszönhetően, rengeteg lehetőség tárul elénk, melyekkel élve a polgári lakás szerelmesei kellemetlenségek nélkül élvezhetik a lakás nyújtotta szépségeket és hatalmas teret. Mivel ezekre a lakásokra a nagy terek és a szintén nagy belmagasság a jellemző, amivel úgymond szinte hatalmasak a lakók számára. Ezért is érdemes polgári lakás vásárlását követően, körültekintő figyelmet fordítani a lakás korszerű felújítására és élni a lakásfelújításnál adott energiatakarékos lehetőségekkel, melyeknek segítségével elkerülhetjük a magas rezsi számlákat.

Az ilyen lehetőségek egyike a nyílászárók korszerű felújítása.

Hiszen ezekben a lakásokban szinte kivétel nélkül baj van a nyílászárók esetében az illesztéssel, a szigeteléssel, a korhadással és a rozsdával is. Mivel nem ritka, hogy az eredeti nyílászárók még soha nem voltak szakértők keze által felújítva. Viszont némi elszántsággal a polgári lakások ajtóinak felújítása teheti igazán teljessé ezeket az otthonokat. Egy tapasztalt ezermesternek minden eszköz a kezében van, hogy győzelmet arasson a sok évtizedes hibák felett. Mindezek mellett érdemes ezeknél a lakásoknál bemarásos szigeteléssel védekezni az időjárás viszontagságai ellen, amihez az ablakszárnyak pontos illesztése is elengedhetetlen. A zajszűrést a jó minőségű, vastagabb üveggel érdemes megoldani, ami növeli az ablak hőszigetelő képességét is. Gondos felújítással a polgári lakás újjászületett ablakai és ajtai akár 15-20 évig szépek maradhatnak és képesek lesznek eleget tenni rendeltetésüknek, hogy biztosítsák a jó szigetelést.

ablak-felujitasa_1.JPGA különösen nagy belmagassággal rendelkező polgári lakások felújításánál érdemes megfelelő figyelmet fordítani a korszerű fűtésrendszerre és fűtésszabályzásra is. Hiszen ezeknél a lakásoknál jóval nagyobb teret kell melegen tartani a hideg hónapokban, mint a panelek vagy a társasházak esetében. Viszont van megoldás a problémára, hiszen a megfelelő szigeteléssel, valamint a fűtési rendszer energiatakarékos felújításával sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne terheljék a fűtési szezon hónapjai a normálisnál jobban a családi kasszát. Ilyen helyzetekben megoldást jelent felújításnál, ha a belmagasságot az áll menyezettel, vagy a galéria építésével csökkentjük. Mert így a meleg levegő hatékonyabban kihasznált és ráadásul hasznos alapterülethez is juthatunk ezek által.

Mindezt leszögezve, aki rajongója a polgári lakások kialakításának, formájának és stílusának, annak nem szabad meggondolnia, hogy döntsön a polgári lakások mellett vagy mégsem. Hiszen azok az energiatakarékos felújítások, amiket vásárlást követően meg tudunk teremteni a polgári lakásoknál, igazán hatékony és egyben költségspóroló megoldást jelentenek.

Ezért is érdemes beköltözés előtt felújítani a szigetelést és a sok esetben a régi nyílászárók cseréje is jelentősen javítja az ingatlan hőszigetelési állapotát. Fontos olyan fűtésrendszer mellett dönteni, amely szabályozható, és így nem fordulhat elő, hogy az utcát kelljen fűteni. Ezek mind-mind hasznos és egyben energiatakarékos megoldások, melyek által megszabadulhatunk a kellemetlen költségektől és teljes egészében élvezhetjük a polgári lakás minden jellegzetességét! Használjuk ki a polgári lakás által nyújtott lehetőségeket, és végezzünk felújítást a beköltözés előtt!

Szólj hozzá

lakásfelújítás fűtés korszerűsítés ablak javítás polgári lakások