2015. máj 13.

Meghittség a szép álmokhoz

írta: Lakásfelújítók
Meghittség a szép álmokhoz

Hangulat és világítás a hálószobában

A hálószoba megvilágításánál is több szempontot kell figyelembe venni.

Ez a helyiség otthonunknak az a része, amely kimondottan pihenésünket, nyugodt alvásunkat szolgálja. Mivel ez nem egy vendégváró helyiség, saját ízlésvilágunk és igényeink szerint alakíthatjuk ki.

Mielőtt elkezdenénk a berendezését, érdemes a párunkkal is egyeztetni, már csak a későbbi viták elkerülése miatt is, hiszen az ő kényelmét is kell, hogy szolgálja ez a helyiség.haloszoba_2.jpg

A hálószobának alvásunkat, pihenésünket kell biztosítani. A kihasználtságával összefügg a napszak, amikor használjuk: ez jellemzően az este, éjszaka. Ebből adódik, hogy világítását is így kell kialakítanunk.

Számos lámpát talál a hálószobájába ebben a webáruházban. >>

Attól függetlenül, hogy általában este használjuk a hálószobát, amikor sötét van, nem szükséges, hogy nagy fényerejű központi megvilágítást alkalmazzunk. Gondolnunk kell arra is, hogy ide már akkor tér be az ember, amikor egy fárasztó nap után megpihen, elalszik.

Ehhez nincs szükség nagy fényre, hiszen ki is verheti az álmot a szemünkből. Sokkal inkább helyi és hangulatvilágításra kell itt törekednünk.Amit megoldhatunk egy szép, trendi éjjeli vagy állólámpával, vagy az ágy fölé helyezett falikarral, olvasólámpával. Fényerejükkel nem csak hangulatos félhomályt biztosítanak az egész szobában, de helyi, irányított megvilágítást is adhatunk velük.

Használhatjuk olvasáshoz, ha mégsem tudnánk aludni. Többször előfordul, hogy hirtelen éjszaka megcsörren a telefon, ilyenkor álmunkból felébredve automatikusan a lámpa kapcsolója után nyúlunk, mert fényre van szükségünk.

haloszoba_1.jpg

Az éjjeli lámpa vagy állólámpa esztétikai szempontján kívül kifejezetten ajánlott is pl.: idősebb korban vagy betegség esetén az esti gyógyszerek beszedésére, megvilágítására.

Szólj hozzá

lakberendezés világítás hálószoba